"REŠTA"

Poljana Zrniskih i Frankopana 17, 23420, Benkovac, Hrvatska
Aktivan
OIB 62781458206
MBS 13001361
Datum osnivanja 25.01.2012.

Osnovne informacije

Naziv
UDRUGA PROIZVOĐAČA LUKA ZADARSKE ŽUPANIJE "REŠTA"
MBS
13001361
OIB
62781458206
Datum osnivanja
25.01.2012.
NKD
T94990 - Djelatnosti ostalih članskih organizacija, d. n.;
MB DZS
02852772

Kontakti

tel
023/681-653
091/921-9560
091/921-9560
E-mail
snjezana.peric@hotmail.com

Registar udruga

Kratko ime
"REŠTA"
Oblik udruženja
UDRUGA
Datum prve skupštine
07.01.2012
Ciljane grupe
019 GRAĐANI – OPĆA POPULACIJA, 068 POLJOPRIVREDNICI I RIBARI, 071 POTROŠAČI
Područja djelovanja
Udruga djeluje na području gospodarstva.
Ciljevi
Cilj udruge je da potiče, pomaže i razvija proizvodnju, promociju i zaštitu podrijetla luka na području Zadarske županije radi unapređenjivanja proizvodnje i promocije, zajedničko učinkovito predstavljanje na širem području, podizanje kvalitete proizvoda na višu razinu, razmjena iskustva i pružanje stručne pomoći svojim članovima za što uspješnije ostvaranje sljedivosti proizvodnje, promicanje i plasman domaćeg luka.
Dodatne aktivnosti
- promicanje i unapređivanje zaštita i zastupanje interesa članova Udruge. - organiziranje savjetovanja, predavanja, seminara, kongresa, tribina i drugih stručnih skupova o problemima u proizvodnji i promociji i zaštiti domaćeg luka. - razmjena iskustva i rješavanje različitih strukovnih problema članova iz područja povrćarstva. - organizirano izlaganje i promocija proizvoda na sajmovima, izložbama i hrane u zemlji i inozemstvu sukladno Zakonu. - promicanje očuvanja domaćih, tradicijskih i autohtonih sorti luka., te jačanje svijesti potrošača o okvaliteti i konzumaciji autohtonih sorti luka. - strukovno povezivanje te stručno i profesionalno usavršavanje članova - suradnja sa istovrsnim i sličnim Udrugama i organizacijama koje podupiru rad Udruge. - ostvarivanje stručne suradnje sa drugim organizacijama i nadležnim tijelima - obavljanje drugih aktivnosti koje doprinose ostvarivanju ciljeva utvrđenih ovim Statutom.