Što je certifikat bonitetne izvrsnosti?

Certifikat bonitetne izvrsnosti je službeno priznanje međunarodne bonitetne kuće CompanyWall, koja posjeduje najveću bazu poslovnih podataka subjekata u Hrvatskoj i regiji, zahvaljujući čemu tvrtka broji desetke tisuća klijenata koji su ispunili uvjete i zaslužili ovu prestižnu potvrdu uspješnog i sigurnog poslovanja.

CompanyWall ima dugogodišnju tradiciju dodjele certifikata bonitetne izvrsnosti, a poslujemo na svim tržištima u regiji (Hrvatska, Slovenija, Srbija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina). Vršimo certifikaciju svih poslovnih subjekata koji su ispunili neophodne uvjete, dok tisuće zadovoljnih klijenata potvrđuje našu vodeću poziciju.

CompanyWall certifikat bonitetne izvrsnosti je službeno priznanje postojanog i sigurnog rada tvrtke.

Certifikati bonitetne izvrsnosti CompanyWall Business

Certifikat bonitetne izvrsnosti – ogledalo uspjeha!

Certifikat bonitetne izvrsnosti je službeno priznanje postojanog i sigurnog poslovanja. Istraživanja tržišta pokazuju da nositelji CompanyWall business certifikata posluju stabilnije, progresivno ostvaruju održivi uspjeh i prepoznaju se međusobno na nacinalnom i internacionalnom nivou. Tvrtke koje su nositelji certifikata čine poslovnu mrežu najuspješnijih u Republici Hrvatskoj i regiji te posluju rame uz rame s konkurentnim iz zemalja centralne Europe.

Uz usluge bonitetne kuće CompanyWall business opće podatke FINA-e više ne morate samostalno razvrstavati jer su sada podaci dostupni nakon svega nekoliko klikova, a klijenti ih dobivaju obrađene i spremne za korištenje. Uz certifikat bonitetne izvrsnosti dodatna pretraživanja tvrtke više nisu neophodna, jer je certifikat sam po sebi validna referenca vrhunskog poslovanja nositelja.

Zahvaljujući provjerenoj metodologiji na temelju koje određujemo bonitetne ocjene i vršimo certifikaciju, naši se klijenti u svakom trenutku mogu osloniti na podatke koje za njih obrađujemo.

Dok većina bonitetnih kuća u zemlji certificira tvrtke na temelju opće dostupnih parametara (npr. poduzeće posluje duže od godinu dana bez dugova), tehnologija CompanyWall business omogućava precizno određivanje bonitetne ocjene uz potpuno ukidanje proizvoljnih procjena.

U dodjeli precizne ocjene našim klijentima rukovodimo se kriterijima kao što su vremenski period koji je subjekt proveo u blokadi, porezna i druga dugovanja, glavna i sporedna djelatnost i likvidnost, odnos prihoda u javnom i privatnom sektoru, kao i mnogim drugim. Kriterije smo postavili slijedeći provjerene metode najvećih bonitetnih kuća, a naši klijenti dobivaju preciznu ocjenu i financijski izvještaj na koji se mogu osloniti. Taj izvještaj predstavlja savršen portfelj koji se može koristiti u svim poslovnim prilikama.

Značaj certificiranja za ekonomsku strukturu Republike Hrvatske

Nezavisna međunarodna bonitetna kuća CompanyWall igra značajnu ulogu u uspostavljanju stabilne i objektivne arhitekture financijskih podataka u Hrvatskoj. Popularnost bonitetnog ocjenjivanja temelji se na jednostavnosti – predstavljanju mnoštva obrađenih podataka jednim simbolom.

Certifikacija i bonitetna izvješća doprinose razvoju financijskog tržišta u zemlji i značajni su za lakše orijentiranje i određivanje preciznijeg financijskog stanja u zemlji. Pomažu i investitorima da objektivnije sagledaju kako stabilne, tako i nesigurnije strane ekonomske strukture u državi.

Privredni subjekti, ali i državne institucije, sve se više oslanjaju na podatke, bonitetne ocjene i certifikaciju koju za njih vrši CompanyWall, a značaj naše bonitetne kuće uvećan je pojavom velikog broja kreditnih derivata i drugih financijskih proizvoda koji ovise o financijskoj sposobnosti partnera i izgledima za neizvršenje.

CompanyWall metodologija

Svaka analitička kategorija u okviru metodologije temelji se na dokumentaciji koju pripremaju financijski stručnjaci, da bi se na kraju glasanjem došlo do adekvatnog bonitetnog razreda.

Iako prikupljeni financijski podaci u velikoj mjeri ovise o razini na kojoj klijent surađuje s rejting-agencijom, metodologija podrazumjeva širok proces kojim se osigurava sveobuhvatna analiza.

CompanyWall „Know-how“ predstavlja autorizirano pravo intelektualnog vlasništva bonitetne kuće CompanyWall.

CompanyWall metodologiju ukratko čine statička i dinamička ocjena.

Statička ocjena utvrđuje se na temelju pokazatelja uspješnosti i pokazatelja likvidnosti iz godišnjeg izvještaja.

Dinamička ocjena predstavlja promjenjivu vrijednost koju modificiraju varijable kao što su:

  • vremenski period koji je subjekt proveo u blokadi
  • broj i ishod sudskih postupaka u kojima je subjekt sudjelovao
  • porezna i druga dugovanja
  • glavna i sporedna djelatnost
  • likvidnost
  • odnos prihoda u javnom i privatnom sektoru.

Metodologiju na osnovu koje se računa bonitetna ocjena utvrđuje rejting-komisija koju čine stručnjaci iz relevantnih ekonomskih oblasti.

Kristal plaketa – Zlatna bonitetna izvrsnost

Naša „Kristal plaketa“ predstavlja prepoznatljiv i prestižan simbol uspjeha i pouzdanosti jedne tvrtke u poslovnom svijetu. Ovaj međunarodno priznati brend zlatne bonitetne izvrsnosti krasi svega 3,6% tvrtki koje su u periodu do posljedenje tri godine uspjele postići i, što je mnogo teže, zadržati najviše bonitetne ocjene na temelju postignutih rezultata. Plaketa je izrađena od najkvalitetnijeg kristala te je savršene gravure, estetike i dizajna.

Regionalni financijski savjetnik na našem portalu osigurava širok raspon informacija o desecima tisuća poslovnih subjekata iz cijele regije na teritoriju Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Pregledni i pouzdano obrađeni financijski podaci kao što su informacije o blokadama, nekretninama u vlasništvu tvrtki, vlasničkoj strukturi Vaših suradnika i klijenata, sudskim postupcima, vlasničkim strukturama i mnogo toga sada su tek na klik od Vas. Širenje suradnje na susjedne države i informacije o poslovanju tvrtki iz regije nikada nisu bili bliže. Pomoću naših pametnih podataka uspostavit ćete djelotvorniji upravljački sistem i tako otkriti i smanjiti potencijalne rizike, unaprijediti svoje poslovanje korištenjem pouzdanog izvora informacija i bolje upoznati sadašnje i potencijalne suradnike, kao i konkurenciju.

Certifikati bonitetne izvrsnosti CompanyWall business

Companywall dizajn

CompanyWall pečati – više od autentičnog vizualnog identiteta

Prema pravilima koja su uspostavile najveće svjetske bonitetne kuće, bonitetne ocjene poslovnih subjekata određuju se od najniže – CCC do najviše ocjene – AAA. Bonitetne kuće dodjeljuju certifikate bonitetne izvrsnosti tvrtkama koje su zaradile ocjene od A+ do AAA. Ipak, mnoge bonitetne kuće ne ispunjavaju specifičnu svrhu bonitetnog ocjenjivanja, a zbog neoriginalnog dizajna na tržištu ne postižu efekt prepoznatljivog vizualnog identiteta.

Prepoznatljiva CompanyWall grafička rješenja ističu se jedinstvenim dizajnom koji omogućava brzu i laku prepoznatljivost vjerodostojnog brenda i pouzdane bonitetne kuće. Pečati AAA, AA+ i A+ su žig našeg poslovanja zaštićen u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo. Originalan dizajn ocjena omogućava brzo prepoznavanje i izdvaja CompanyWall u odnosu na ostale bonitetne kuće. CompanyWall pečati označavaju naš vizualni identite i simboliziraju dugogodišnji pouzdan rad naše kuće. Konkurentnom smo ponudom i autentičnim dizajnom uveli nove standarde financijske analize na hrvatsko tržište.

CompanyWall i pravo intelektualnog vlasništva

U nadležnim državnim i međunarodnim institucijama, Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo i EUIPO (European Union Intellectual Property Office), CompanyWall je zaštitio svoja obilježja pravom intelektualnog vlasništva. Autorsko pravo na CompanyWall pečat štiti zaštitni znak našeg poslovanja od neovlaštenog korištenja.

Zaštitom naših grafičkih rješenja i intelektualne svojine na pečatima AAA, AA+ i A+ koje koristimo pri certificiranju nismo samo zaštitili autentičan dizajn, već mnogo više od toga. Originalna estetika samo je sredstvo za lakše prepoznavanje provjerene usluge i najpouzdanijeg asistenta hrvatskih tvrtki – CompanyWall.

EUIPO

Certifikat bonitetne izvrsnosti pečat AAA

Certifikat bonitetne izvrsnosti pečat AA+

Certifikat bonitetne izvrsnosti pečat A+

CompanyWall zadovoljni korisnici

Bonitetnu izvrsnost uspjele su istaknuti samo tvrtke koje ispunjavaju visoke standarde poslovne etike i koje su se kroz duži vremenski period pokazale kao pouzdan poslovni partner koji zaslužuje pozornost i povjerenje, a neke od njih su lideri hrvatskog poslovnog okruženja.

CompanyWall business dodjeljuje certifikat bonitetne izvrsnosti poslovnim subjektima koji su ocijenjeni najvišim bonitetnim ocjenama AAA, AA+ i A+.

Bonitetna ocjena AAA Bonitetna ocjena AA+ Bonitetna ocjena A

Certifikat bonitetne izvrsnosti i in-house poslovanje

Na individualno-potrošačkoj razini CompanyWall business je izvor izuzetnih poslovnih informacija koji klijentima pruža najbolja rješenja u ispunjavanju zahtjeva suvremenog tržišta. Najznačajnija usluga koju koju CompanyWall business omogućava je certifikacija najuspješnijih tvrtki. Bonitetni izvještaji svim su našim klijentima od velike pomoći za brzu i pouzdanu odluku o sklapanju partnerstva, a certifikacija najboljih privrednih subjekata suvremeno poslovanje podiže na viši nivo.

Nositelji certifikata bonitetne izvrsnosti nalaze se na samom vrhu domaće privrede i stoje rame uz rame s najuspješnijim međunarodnim tvrtkama.

Certifikat bonitetne izvrsnosti otvara vrata proboju na različita tržišta i olakšava komunikaciju s potencijalnim klijentima. Certificirane tvrtke ovako stječu kredibilno priznanje odgovornosti i postojanosti.

Na međunarodnom tržištu certifikat bonitetne izvrsnosti sastavni je dio suvremenog poslovanja, a certifikacija u vjerodostojnim bonitetnim kućama kao što je CompanyWall najznačajnija je referenca uspješnog rada.

Certificirane tvrtke ostvaruju prednost i ugled pri odabiru partnera i u odnosu na druge tvrtke.
Bonitetna ocjena CompanyWall

Bonitetna ocjena

Skup standardiziranih podataka koji obuhvaćaju kompletno poslovanje poslovnog subjekta

Financijski asistent bonitetne kuće CompanyWall

Financijski asistent

Uvid u kompletne financijske podatke poduzeća kako bi razdvojili pouzdane od nepouzdanih partnera

Bonitetni izvještaj CompanyWall

Bonitetno izvješće

Jednostavan i precizan uvid u najvažnije podatke o poslovanju poduzeća

Certifikat bonitetne izvrsnosti CompanyWall Business

Certifikat bonitetne izvrsnosti

Potvrda bonitetne kuće CompanyWall o uspješnosti poduzeća i njegovom sigurnom poslovanju